Консервовані огірки чи помідори від Еліною мами

Фото - Фото - Консервовані огірки чи помідори від Еліною мами.

Як готувати

Рецепт цей дістався мені більше 20-ти років тому від однієї подруги. Сама вона нічим таким не захоплювалася, але завжди мала до столу абсолютно шалені помідори і огірки, приготовані її мамою. Огірки на смак були дуже ніжні, хрусткі і схожі на малосольні. Помідори взагалі мрія. На жаль, до минулого року я це рецепт так і не опробивать, все якось руки не доходили. У минулому році був небувалий урожай помідор і я вирішила спробувати приготувати їх і заоодно огірки за цим рецептом. На жаль, мати подруги давно померла, так що запитати про тонкощі було ні в кого. Ось я і діставала тут усіх на форумі, чи будуть стояти огірки чи помідори, приготовані без стерилізації просто методом подвійного заливки. Сказали, що будуть. Все пішло на ура, вийшло точно так, як пригадувалося по посиденьок у подружки. Правда, одна банка огірків все ж здулася, але я вилила з неї заливку, перекипятить, додала трохи оцту і закатала знову. Смак ніяк не постраждав.

І так сам рецепт.

Консервовані огірки чи помідори від Еліною мами.

на 3л банку:

Розсіл -1 1/2 л. води, 2-3 ст. ложки без гірки солі, 1 ст. ложка 30% оцту, 3 ст. ложки цукру.

Пряності- часник, кріп, зелень селери, корінь хрону, естрагон, смородиновий лист, лист вишні, 1 стручок гіркого перцю, 1 стручок солодкого перцю.

Закласти огірки чи помідори або ж суміш і тих і інших в банку, перекладаючи прянощами. Залити окропом (Не розсолом!), Через пару хвилин злити його назад в каструлю і поставити на вогонь. Покласти сіль цукор, закип'ятити. Перш, ніж зняти з вогню, залити оцет. Залити розсіл в банки, відразу закатати, перевернути кришками вниз і залишити так до охолодження. Зберігати при кімнатній температурі. Смак оцту практично не відчувається. Огірки мають смак малосольних, а помідори ... смачні помідори виходять. Мій чоловік, до речі, обожнює сам розсіл чи не найбільше огірків і помідор і завжди його випиває.