Вишневий торт отelu

Фото - Фото - вишневий торт отElu

Знадобиться

Додано: Пн Dec 22, 2003 17:10 Тема повідомлення:

На День народження моєї доньки пекла ось такий вишневий торт, його рецепт давно обешала Наташі (FarHai):

Тісто (всі продукти з розрахунку на маленький тортик десь на шістьох, якщо потрібен більше, збільшуйте кількість кожного продукту):

3 яйця

2 ч. Л. какао

1 склянка цукру,

1 склянка борошна

пакетик пекарського порошку

125 гр. маргарину

Білки збити, додати цукор (за мінусом двох ложок, які потрібно змішати з какао), еше раз гарненько збити, довабіть какао, маргарин, борошно, пекарський порошок. В принципі, за рецептом ето все, але я еше насипала півбанки вишень, дуже їх люблю.

Пекти при температурі 140-150 градусів приблизно 40 хвилин (знову ж таки, все залежить від духовки ..)

Для крему:

1 пакетик желатину

3-4 баночки сметани (в Ізраіле- 29 відсоткова)

склянка цукру

банка консервованої вишні.

Пакетик желатину розчинити в неповному склянці вишневого соку (з тієї ж банки). Гарненько розмішати, поставити на вогонь, довести практично до кипіння, вимкнути і поставити охолоджуватися. Збити сметану з цукром, додати желатинову масу. Все, крем готовий.

Тепер так- якщо ви будете робити великий торт, то у вас повинен вийти досить масивний корж, який потрібно розділити на 3 пласта, кожен намазати кремом і прошарувати вишнями. Згори- шоколадна глазур.

Якщо ви робите маленький тортик, як я, то я розрізала його на маленькі кубики, склеїла їх між собою кремом у вигляді гірки і усипана вишнею. Вийшло дуже красиво і дуже-дуже-дуже смачно, легко і не нудотно.

Як готувати