Запіканка з баклажанів з сиром і грибами (від Ликери)

Фото - Фото - Запіканка з баклажанів з сиром і грибами (від Ликери)

Знадобиться

ЗАПІКАНКА З БАКЛАЖАНАМИ, СИРОМ І ГРИБАМИ

2-3 великих баклажана

печериці (мені подобається з коричневими, але можна взяти і шитаки або білі шампіньйони)

грам 170-200 твердого сиру (чеддар теж чудово підходить)

1 буффало-mozzarrella cheese

1 банка (400-500 гр.) Томатів

десь 3 ст.л. томатного пюре

лавровий лист

перець, сіль

гарне оливкове масло

формa для запікання

1. Печериці порізати на тонкі часточки.

2. Натріть сир.

3. Наріжте баклажани довгими скибками, не сильно тонко, десь між 6 і 12 мм. Можна присолити їх і залишити хвилин на 30, але я ніколи так не роблю, нічого ніколи не гірчить.

4. Обсмажте шматочки баклажанів в оливковій олії з двох боків до коричневого кольору. Масло підливайте за потребою.

5. Тепер робимо томатний соус. У каструлі змішуємо томати з банки (попередньо придушити їх), пюре, багато чорного меленого перцю, пару поламаних лаврових листки. Варимо на середньому вогні, помішуючи, поки соус не стане густим. В кінці додаємо базилік - свіжий або сушений і сіль за смаком.

6. Духовку включаємо на 200 С (400 F). Коли всі баклажани обсмажені, викладаємо на дно форми шар баклажанів, потім шаром половину грибів, потім половину томатного соусу. Посипаємо тертим сиром. Потім знову повторюємо - шар баклажан, шар грибів, соус і трохи тертого сиру. Закінчуємо шаром баклажан.

7. Зверху на баклажани щільно укладаємо порізану коліщатками моцарелу. Якщо тертий сир залишився - засипаємо їм усі дірочки. Вообщем шар сиру повинен бути густим і товстим Запікаємо в духовці хвилин 25, поки соус не почне булькати і верх стане золотистим.

Розрізати на порції краще у формі. Страва дуже ситна. До нього добре подати багато хліба, тому утворюється смачний соус, в який класно вмочати Плюс я ще сметанку подавала.

Як готувати