Торти ласун і чукча (мариша)
Знадобиться
Цей тортик гарний тим, що з мінімуму продуктів і часу виходить дуже смачно. Я його роблю, коли хочеться солодкого, а возитися лінь Отже:Торт "Сластьона"
ТЕСТО: 1 банка згущеного молока, 1 ст. борошна, 2 ст.л. какао, 1/2 ч.л. соди
КРЕМ: 500 г. сметани, 1 ст. сах.песка
Робимо тісто. Воно вийде не круте, а трохи густіше ніж на оладки. Ділимо його на дві частини і в одну додаємо какао. Печемо два коржі. Один світлий, другий темний. Коли охолонуть, розрізаємо їх уздовж на дві частини. І промазуємо кремом, чергуючи коржі.
Ось ... швидко і смачно :)
Тепер торт поскладніше:
Торт "Чукча"
Тісто: 1 банка згущеного молока, 100 гр. слив. масла, 2 яйця, 1/2 ч.л. соди + оцет, 1 ст. борошна. Алкоголь для просочення коржів
Крем: 500 гр. сметани, 4 ст.л. какао, 1 ст. цукру
Помадка: 6 ч.л. какао, 4 ст.л. сметани, 6 ст.л. цукру
З усіх компонентів замішуємо тісто. Слив. масло треба розтопити.
Викладаємо по 2-3 ст.л. тесту на розігріту сковороду (або круглу форму), змащену маслом. Випікаємо по 5 хвилин (в духовці)
Вийде 6-8 коржів. Кожен корж просочити алкоголем. Промазати кремом. Зверху торт залити помадкою.
А це не зовсім торт ... це рецепт з давнини ... його моя прабабуся завжди пекла.
Бісквіт
1 пачку маргарину розтопити в мисці, змішати з 1 ст. цукру, додати 2 яйця, 1 ст. сметани, 0,5 ч.л. соди, 2,5 ст. борошна. Все розмішати. Наприкінці всипати ще 0,5 ч.л. соди.
Вилити у форму, змащену маслом і посипану сухарями. випікати 20-30 хвилин. Остудити, розрізати навпіл, змастити варенням.
Бісквіт виходить масляний. А вкуууууууусний
Я думаю його можна використовувати і в якості основи для торта. Розрізати на 3 частини і промазати варенням і кремом із згущеного молока. Але мої домашні його змітали просто так.