"Тітки Фанін торт" (boni)
Знадобиться
Отже:- пачка маргарину (200 г, попередньо розм'якшеного),
- баночка сметани (200 г),
- жовтки від трьох яєць,
- 3/4 склянки цукру (для ласунів - склянка),
- пачка ванільного цукру (грам 10 приблизно)
- чайна ложка соди (погашеної уксуссом),
- 3,5 склянки борошна.
Як готувати
Ето рецепт торта без назви. Вообше-то я називаю його "Тітки Фанін торт" (По імені моєї тітки, від якої він мені дістався). Десь уже писала рецепт, але сама не можу знайти. Напишу еше разок.З усіх составляюшей замісити тісто.
Розділити тісто на 2 частини. Одна - розміром з кулак.
На деко постелити фольгу або спеціальний папір для випічки, трохи змастити її маслом.
Тісто розкачувати не треба. Просто розім'яти рівномірно руками по листу, до Толшина приблизно 1 см.
Білки, що залишилися від трьох яєць збити в піну з цукром (3/4 склянки, або за смаком) + пакетик ваніліну. Отриману піну рівномірно викласти не тісто.
Пам'ятайте, той шматочок тіста, що ми відокремили?
Тепер потрібно просто отшіпівать від нього маленькі шматочки (размром з горішок) і разбрасать по поверхні.
А тепер - в духовку (200 с) на хвилин 20-25. Я перевіряю готовність тесту, проткнув його сірником. А яєчна піна повинна стати корічеватого світла.
Поки торт остигає, приготуємо шоколадну глазур.
Змішаємо 2 столових ложки какао-порошку і 5 столових ложок цукру. Я додаю трохи, буквально 2 чайні ложки води, щоб суміш була б однорідною.
Потім туди ж 120-130 м вершкового масла.
Довести до кипіння, остудити.
У торті виделкою проробити дірочки в декількох місцях (щоб глазур зайшла і всередину), скропити соком лимона. Потім акуратно, тонкою цівкою, покрити торт глазур'ю. (Я роблю ето столовою ложкою).
Зверху посипати товченими волоськими горіхами. Остудити до кінця і разрезть на шматочки.