Про смаженні беляшей
Як готувати
Я масла кладу зовсім небагато, тільки щоб сковорідку покрило (не жарка у фритюрі, я це справа не дуже люблю, занадто масла на мій смак). Воно, звичайно, має бути дуже добре розігрітим, щоб біляші все ж смажилися, а не нудилися в маслі. Але вогонь я тримаю під час смаження маленьким, інакше вони підгорають до того, як м'ясо прожарітся. Вони в мене жирними виходять. Головна помилка, я думаю буває в тому, що недостатньо прогрівають масло - воно тоді більше в продукт вбирається. Вибачте, що ні оговоріла- припускала, що це загальновідомий факт. І ще, я думаю, різниця в температурі, яку дає плита при маленькому вогні, так само, як і між електричною і газовою плитою. Дуже шкода, що не вийшло! Взагалі я, коли беруся за нову для себе блюдо, зазвичай намагаюся уточнити всі цікаві для мене моменти і тонкощі. А якщо щось все ж не вийшло, намагаюся з'ясувати чому. Таким чином поступово переймаєш ці самі деталі і тонкощі, без яких важко відтворити рецепт. За що я цей форум і люблю. Кулінарній книзі питання не задаси.Час смаження ніколи не засікав! Секретів несколько- перший, правильна температура масла- якщо занадто гаряче, то вони пережарются поки начинка прожарітся, якщо ж холодне, то вберуть дуже багато жиру. Другий, начинку в беляш я роблю досить-таки плоскою і тонкою. Третій, коли ліпиш біляші, то обімніть краю навколо начинки так, щоб саме вона, а не краю в першу чергу сопрікосающіхся зі сковорідкою, т. Е. Щоб начинка, хоча і була покрита тестом навколо, але була найвищою частиною біляші. Справа в тому, що оскільки тісто дріжджове, біляші на сковорідці починають здорово рости і якщо краю не обминути, то м'ясо втрачає контакт зі сковорідкою до того, як встигне прожарітся. І останнє, випікаючи спочатку пробний беляш, спробуй і на нього вже орієнтуйся далі. Іноді по пробному біляші проізодітся і сіль у фарші регулювати. Удачі!
І остання порада, на самий крайній випадок (т. К. При цьому страждає соковитість беляшей). Якщо фарш вийшов все ж сируватим, то псделай так, як я радила їх розігрівати, т. Е. Покладеш їх на сковорідку злегка змащену маслом, накрий кришкою і на дуже слабкому вогні доведи до готовності фаршу. Це займає досить-таки багато часу-хвилин 10-15, т. К. Огоноь потрібен ДУЖЕ слабкий. Якщо вони ще теплі, то це все і смажити треба м'ясом вгору, якщо вже охололи, то їх треба злегка збризнути водою і почати жарку м'ясом вниз, а потім перевернути.