Шоколадне печиво від Ликери
Як готувати
1 чашка борошна6 ст.л. ложок Dutch-process какао (я не буду вдаватися в подробиці, що це таке, головне, щоб какао було хорошої якості і без цукру і добавок)
0,5 ч.л. соди
1/4 ч.л. солі
10 ст.л. (140 гр.) Несолоного вершкового масла, розм'якшеного при кімнатній температурі
1 чашка цукру + небагато для обмакувания печива
1 велике яйце
1 ч.л. ванільного екстракту
1. Просіяти разом борошно, какао-порошок, соду і сіль.
2. Міксером, на середній швидкості, збити розм'якшене масло (ні в якому разі не розтоплювати!), Додати цукор і яйце, поки маса не побіліє і стане повітряної, близько 2-х хвилин. Додати ванілін і знову все добре перемішати. Поступово додати сухі інгредієнти. Все ще раз добре перемішати, зчищаючи тісто зі стінок, потім накрити плівкою і поставити в холодильник до затвердіння тесту, приблизно на 1 годину.
3. Духовку попередньо включити на 175 C (350 F). Деко застелити пергаментним папером (на це кол-во тесту знадобиться 2 дека). Тісто брати ложкою (або ложкою для печива), скачувати в руках у кульки, приблизно діаметром 2,5 см. Кожна кулька вмочити в цукор і викласти на деко, залишаючи між кульками відстань прибл. 3,5 см. (Вони потім розповзуться в коржики). Випікати хвилин 8, дістати з духовки, але стразу не перекладати, тому вони будуть дуже м'якими і прилиплими до паперу. Дати їм охолонути на деку хвилинок 5-8, потім лопаткою перекласти на решітку до повного охолодження.
P.S. У мене з цього кол-ва вийшло штук 35 печива, але кількість залежить від розміру печенюшек. Після години стояння в холодильнику (навіть більше) тісто сильно не затверділо, тобто коли я катала кульки, то тісто руки мастило, але це не страшно :)
Про смак сказати складно :) Основний - це шоколадний смак, навіть злегка з гірчинкою. Тому шоколадний смак тут головний, тому треба брати хороший какао, темного кольору і зобов але без цукру. Вообщем, це для тих, хто любить шоколад і шоколадоподобние речі.