Курячий бульйон від Наді

Фото - Фото - курячий бульйон від Наді

Як готувати

Ну, по-перше, дуже важливо сам бульйон правильно приготувати. Я до того, як увійшла в єврейську родину свого чоловіка, теж вважала, що варю курячий бульйон, але спробувавши оригінал, зрозуміла, що виготовляла жалюгідну пародію. Тільки не сприймайте це, як образу, може у Вас вже виходить бульйон краще того, що я збираюся описати, але все ж, згадуючи свій сумний досвід, вирішила вкрадце написати і про основи.

Курка повинна бути з жирком і дуже бажано не бройлерна (в Америці я купую супову курку в китайських магазинах).

Закип'ятити її цілком (природно, ощіпанную і вимиту) у великій каструлі з водою, зняти піну, зменшити вогонь, щоб ледве-ледве кипіло. Ні в якому разі не закривати кришкою! Посолити і покласти цілу велику цибулину і пару цілих великих морквин. Варити до м'якості курки. Відповідно, якщо курка постарше, то довше, в такому випадку бульйон буде душистее і наваристий.

З готорие бульйону викинути цибулину, вийняти і використовувати за призначенням м'ясо, моркву можна оставіть- у мене її люблять і чоловік, і донька.

Подаю я бульйон з вермішеллю, галушками або ж рісом- все це відварюється окремо і кладеться в тарілки до заливки туди бульйону.

Ще варіант, я кладу прямо в тарілки свежевидавленний часник і дрібно нарізану кінзу.

Можна урізноманітнити бульйон, заправивши шпинатом, лимонним соком і сирим яйцем (шпинат, можна і морожений, вариться в бульйоні з додаванням лимонного соку, а яйце, збите з сіллю додається у вже знятий з вогню і злегка охолоджений бульйон).

У плані ж спецій або травок- добре приготований бульйон так смачний і запашний сам по собі, що просто шкода його покращувати всякими приправами.