Сливовий торт (від f-mary)

Фото - Фото - Сливовий торт (від f-mary)

Знадобиться

Сливовий торт

Тісто:

5 яєць

150 г цукру

1 щіпка солі

0,25 ч.л. тертої цедри лимона

50 мл рослинного масла

100 г борошна

50 г крохмалю

50 г меленого фундука (в оригінальному рецепті мак)

Крем:

600 мл молока

80 г цукру

80 г манної крупи

340 г вершкового масла

290 г цукрової пудри (я взяла трохи менше - близько 200-220 г)

0,5 ч.л. тертої цедри лимона

Крім того:

800 г слив

150 г цукру

0,5 ч.л. тертої цедри лимона

2 пакетики ванільного цукру

80 г грильяжної посипання

30 г коричневого цукру

трохи меленої кориці

Тісто. Жовтки і цукор збити, додати цедру, олію і борошно з крохмалем і фундуком. Акуратно додати збиті з сіллю білки. Викласти у форму на пергамент (я просто змастила олією і посипала борошном) і пекти 30-35 хв при температурі 180 ° С. Перекинути на папір, посипану сухарями, і остудити. Розрізати на 3 коржі.

Крем. Молоко і цукор закип'ятити, всипати крупу, зварити кашу і остудити. Масло, цукрову пудру і цедру збити і змішати з кашею. Охолодити.

Желе. Залишити 8 слив, у решти подрібнити м'якоть. Тушкувати 20 хв з цукром, цедрою, ванільним цукром і протерти через сито.

Поставити кільце навколо першого коржа. Змастити 1/2 желе і дати застигнути. Змастити 1/3 манного крему. Накрити другим коржем. Змастити 1/3 крему. Накрити третім коржем. Видалити кільце. Покрити 1/4 залишився крему. Посипати краю грильяжем. Зверху покрити залишилися желе і дати застигнути.

Розрізати навпіл 8 слив, вийняти кісточки, згасити 4 хв з коричневим цукром і остудити. Викласти на торт з манного крему трояндочки, а на них сливи. Посипати корицею.

Мої коментарі. В оригінальному рецепті замість фундука використовується мелений мак, але так як у мене немає любителів маку, я його замінила. У крем додається 8 г желатину, але я його не використовувала, бо крем і так дуже густий вийшов, і кільце не знадобилося, і трояндочки добре формувалися. Желе краще зробити напередодні, щоб добре охололо і не відволікало від основного процесу приготування

Торт готується досить швидко і просто ... саме клопітно - це протирати желе через сито або друшляк, щоб позбутися від сливової шкірки, тому сильно дрібно сливи необов'язково різати. Але желе виходить дуже смачне - повозитися варто

Як готувати