Свинина
Як готувати
СВИНИНА ПО-МИСЛИВСЬКІ ВІД НАДІ.Свинину нарізати на не надто тонкі шматочки, обсоліть і обмазати з обох сторін великою кількістю тиск часнику. Злегка відбити з обох сторін. Дати полежати в мисці при кімнатній температурі 1-2 години. Обсмажити з обох сторін на сильному вогні в хорошому рослинному маслі (я користуюся арахісовим, але можна і кукурудзяна, і будь-яке інше без запаху). Скласти в каструлю. Додати обсмажений до світло-золотистого кольору в тому ж жирі цибулю (багато), гриби (шампіньйони або розмочені сухі білі), сметану, кілька ягід ялівцю і кислі яблука (сирі), порізані великими шматками. Залити пивом, щоб добре покрити м'ясо і все інше і тушкувати на слабкому вогні до м'якості. Під час гасіння досолити соус, якщо треба. М'ясо має стати таким м'яким, що не потрібен нож- можна "різати" прямо виделкою. М'ясо виходить, завдяки пиву і ялівцю, схожим за смаком на дичину. Смак пива, як такого, не відчувається. Подати з дрібної картоплею -вареной, а потім обсмаженої у вершковому маслі та тушкованою капустою. Якщо картопля молода, можна її навіть і не чистити. На жаль не можу дати точні пропорції, т. К. Готую
Свинина з чорносливом
На 6 персон:
6 ягід чорносливу без кісточок
1 кг свинини (з шкіркою)
1 ч.л. солі
1 цибулина
2 гвоздики
2 столові ложки олії
1/2 склянки вершків
Енергетична цінність однієї порції 2855 кдж / 680 ккал
Розігріти духовку до 240 ° С. Покласти чорнослив в холодну воду (1/2 склянки). Натерти свинину сіллю. Розрізати цибулину навпіл і увіткнути в неї гвоздику. Розігріти масло і покласти в нього свинину шкіркою вниз. Додати 1/4 літра гарячої води і поставити м'ясо на нижній рівень духовки на 20 хвилин. Потім перевернути м'ясо, додати половинки цибулини і підняти температуру до 250 ° С. Готувати свинину протягом 1 години, поступово доливаючи воду. Після цього вимкнути духовку і потримати ще 10 хвилин. Вийняти м'ясо, трохи розбавити сік, що утворився гарячою водою, змішати з вершками, додати в соус чорнослив, розрізавши ягоди на 4 частини. До м'яса можна подати салат із селери з помідорами.
А я люблю просто нашпигувати шматок довгеньких часточками часнику, обваляти в солі і перці. Зверху посолити поперчити і каррі небагато. Дати постояти в холодильнику з пів години і в духовку. Спочатку на сильний вогонь, потім прикрутити і не забувати поливати соком, що виділяється. Мням! Все геніальне - просто! Смачно і холодним!