Заварні тістечка мокко (від Амелі)
Знадобиться
Заварні тістечка з кремом МоккоПовірте мені на слово це дуже смачно!
Знадобиться 600 г заварного тесту (рецепт писати не буду, тут і так давали їх купу)
Для глазурі:
1 ч.л. слів.масла
30 г темного шоколаду
60г. цукрової пудри
1 ст.л. міцної кави
1 ст.л. лікеру «Мокко»
кавові зерна з шоколаду для прикраси (за бажанням)
Для начинки: 2 пластинки желатину
125 мл міцної кави
250 г вершків
2 ст.л. цукрового піску
1 ст.л. лікеру «Мокко»
1. Попередньо нагріти духовку до 200 градусів. Приготувати заварне тісто.
2. Викласти деко пергаментним папером. Кульки з тіста завбільшки з невеликий мандарин розкласти на деку на достатній відстані. Випікати 20 хвилин.
3. Масло і шоколад розтопити на водяній бані. Додати цукрову пудру, кава і лікер. Ретельно перемішати.
4. Після того як тістечка охолонуть, покрити їх цією глазур'ю. За бажанням можна прикрасити їх шоколадними кавовими зернами.
5. Желатин замочити у воді. Кава підігріти, віджати желатин і кожну пластинку окремо розчинити в гарячому кави.
6. Кава остудити. Вершки і цукровий пісок збити в густу піну. Ввести в неї лікер. Збиті вершки поставити в прохолодне місце на 15 міну.
7. Тістечка розрізати уздовж. Кондитерський мішечок наповнити кремом і начинити їм пріожние.
Коментарі:
Глазурі потрібно зробити трохи більше (десь у півтора рази), вона виходить ну дуже смачна. Тістечка я не надрізала, а отшпріцовивала крем через маленьку дірочку по діаметру насадки шприца. Крем виходить дуже смачним. Замість пластин желатину брала желатин в порошку (полпакета - 5 г), розводила в гарячому кави. Лікер Мокко замінила на Бейліс але можна замінити і коньяком або арманьяком. Найкраще ці тістечка їсти свіжими. Начинку можна приготувати трохи заздалегідь. Щоб тістечка НЕ опало після випікання я залишала їх у прочинених духовці ще на 5 хвилин.
Ну ось начебто і все ... дуже рекомендую спробувати