Печиво (ik) monomolekuljarnoe

Фото - Фото - печиво (IK) Monomolekuljarnoe

Як готувати

печиво

"мономолекулярної"

Рецепт цього печива був виявлений мною багато років тому в журналі "Хімія і життя" шістдесятих років минулого століття. І з тих пір я дбайливо переписую його з однієї зошита в іншу.

Пам'ятаю, тоді він мене просто вразив своєю жахливою дорожнечею - кілограми не чищених волоських горіхів коштував 6 рублів, на цілий рубль дорожче кілограма ринкового м'яса.

Зараз, звичайно, проблем з продуктами немає.

А печиво виходить - чудо (на мій смак). Але з застереженнями. Це скоріше не печиво, а сухарики. Так що людям з хворими зубами є не рекомендується.

Шар тіста виходить досить тонкий (2 ~ 3 мм) і хрусткий. З тіста визирають родзинки і шматочки горіхів. Горіхи під час випікання присмажуються і набувають нового смачний аромат.

А ще це печиво дуже солодке і ситне, можна запросто наїстися трьома смужками.

Печиво особливо смачно в день випічки, коли воно тільки-тільки охолоне.

СКЛАД

1,5 ~ 2 склянки не смажених волоських горіхів, 1 склянка ізюму, 3 яйця, 1 склянка цукру, 3 ст ложки без верху борошна

Ізюм вимити, воду добре злити.

Горіхи крупно (за величиною родзинки) порубати або потовкти.

Розтерти яйця з цукром, всипати борошно, розмішати. Додати родзинки і горіхи.

Деко застелити папером для випічки або рясно змастити вершковим маслом і посипати товченими сухарями.

Викласти масу. Розрівняти тонким, "мономолекулярним" шаром. Тесту по висоті має бути не більше, ніж половина висоти родзинок.

Випікати при t = 150 ~ 160 ° С 30 ~ 40 хвилин.

Деко вийняти з духовки. Корж злегка остудити і порізати прямо на противене на смужки шириною 2 ~ 3 см.

Зняти печиво з противеня, не чекаючи повного охолодження.

Якщо зворотна сторона печива буде бліда і липка, покласти їх назад на деко нижньою стороною вгору і досушити 10 ~ 15 хвилин до червонувато-коричневого кольору.