"Сарсуела"
Як готувати
"Сарсуела". Шкода, немає фото, обов'язково приєднаю, коли з'явиться.Блюдо знову з іспанської кухні. Дійсно ДУЖЕ смачне (особливо, хто любить морепродукти).
На 6-8 чоловік потрібно:
-1 кг мідій (в неочищеному вигляді, якщо очищені - грам 200)
-500 гр томата
-500 гр осетрини
-5 ст.л. олів.масла
-250 гр. м'яса креветок
-400 гр. кальмарів
-2 зубці часнику
-1 цибулина
-1 горошинка чорного перцю
-200 мл сухого білого вина
-150 мл курячого бульйону
-1 ч.л. коньяку
-трави (звучить як "букет гарні", Я змогла розібрати, що присутній розмарин, а більше не можу зрозуміти-бачила ці трави тут на пагорбах не знаю назв). Потрібно два рази на кінчику ножа.
-1 ч.л. шафрану
-4 гілочки петрушки
-сік 1-2 лимонів
-50 гр. чорних оливок
-сіль
Приготування:
1). Якщо мідії в мушлях - висипати в сковороду без води і поставити на дуже сильний вогонь, щоб відкрилися. З'явиться трохи рідини - її потім використовувати в блюдо. Відставити.
Якщо мідії вже очищені - ну і добре! Нехай теж почекають.
2). Очистить від шкірки і нарізати кубиками томати. Відставити.
3). Нарізати рибу невеликими шматочками 2 хвилини обсмажити в 3 ст.л. олів.масла. Відставити.
4). М'ясо креветок обсмажити 1 хвилину. Відставити.
5). У залишку масла обсмажити дрібно нарізані цибулю і часник через 7 хвилин додати кальмари (теж уже очищені, порізані невеликими шматочками)
6). Додати томат і чорний перець. Накрити кришкою - 5 хвилин нудиться.
7). Влити вино, через 2 хвилини - бульйон, воду з мідій, коньяк, сіль, трави ("букет гарні").
. Через 10 хвилин додати шафран і подрібнену петрушку, сік лимона (-ів). Добре перемішати.
9). Додати рибу і креветки. Накрити кришкою, дати потомитися 10 хвилин.
10). За хвилину до того, як вимкнути газ, додати мідії та оливки.
Виходить соковите блюдо, покрите невеликим кол-вом рідини.
Я не могла відірватися від тарілки і попросила добавки Потім перестегнула спідницю, щоб дихати вольней! Але втриматися неможливо.
До сарсуели добре подавати відварений рис, приправлений сл.масла.
З напоїв - біле або рожеве сухе вино.