Банановий торт з ківі (Gotovyj korzh)
Як готувати
Банановий торт з ківі.
Інгредієнти:
(На 12 порцій)
для тіста:
150 г вершкового масла
150 г caxapa
4 яйця
100 г борошна
1 пакетик ванільного цукру
100 г меленого фундука
2 ч. Л. розпушувача
12 г желатину
500 мл бананової сколотин
3 банани
400 мл вершків
1 пакетик ванільного цукру
50 г шоколадної стружки
100 мл вершків
2 ст. л. шоколадноі стружки
1-2 плоди ківі (розрізати уздовж навпіл і нарізати скибочками)
Спосіб приготування:
Перемішати вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор. Окремо підмішати яйця. Заважати до тих пір, поки цукровий пісок повністю не розчиниться. Змішати борошно, горіхи, розпушувач і порціями підмішати до маси. Викласти тісто в роз'ємну форму (діаметр 26 см), змащену жиром, розрівняти його і випікати 25 хвилин при 175 градусах. Остудити.
Замочити желатин в 200 мл сколотин. Покласти корж на блюдо для торта і поставити навколо нього кільце для торта. Очистити банани і нарізати їх скибочками завтовшки 1 см. Викласти їх на корж, залишивши при цьому вільними краю. Помішуючи, розігрівати пахту з желатином, поки желатин повністю не розчиниться. Підмішати що залишилася пахту і охолоджувати 30 хвилин. Як тільки маса почне застигати, добре збити вершки з ванільним цукром. Підмішати їх до пахтовой масі разом з тертим шоколадом. Рівним шаром нанести крем на корж і охолоджувати 3 години. Збити вершки, покласти їх в кондитерський мішечок і викласти на торт у вигляді трояндочок. Прикрасити торт ківі і шоколадом.
Замість масла я брала спеціальний маргарин для випічки, горіхи пом'яла качалкою, так що траплялися великі шматочки (мені здається так навіть смачніше), замість сколотин взяла кефір і розім'яти в нього один невеликий банан, замість стружки потерла шоколадку, замість вершків взяла сметану Данон і додала желатин де то 8 гр. приблизно, всього на весь тортик пішло у мене желатину пакетик 20 грамовий.
Ківі я не прикрасила тому не було в наявності, просто потерла шоколадку перед застиганням (а то потім він тримаються не буде).
Дуже швидко застиг тортик, я в кефір поклала цукру (а то кисло зовсім), і то на мій смак кислувато вийшло, наступного разу більше покладу, а в іншому суперський тортик, корж дуже піднявся і вийшов набагато вище ніж на картинці.
Свій торт нажаль не сфоткали, не було плівки, дуже шкода, він вийшов такий же точно, красивий