Торт "скринька"
Як готувати
Треба спекти звичайний бісквіт. Я печу з 5 яєць у формі діаметром ~ 21cм. Рецепта не даю, тому у всіх свої прийомчики піч бісквіт. Він повинен бути високим, інакше шкатулки не вийдеОстудити цей корж до абсолютно холодного стану, акуратно зрізати верхівку. Це буде "кришка" шкатулки. Потім, за допомогою ножа і ложки (чим зручніше вам), виймаєте середину. Повинна вийде порожниста коробка. Товщину "кришки" і "коробки" робіть по своєму бажанню. Я робила їх нетовстими, але і наскрізь теж не проткніть!
Серединку порізати на шматочки і підсушити в духовці. Потім подрібнити в крихту за допомогою качалки.
Далі - простір для фантазії.
Цю крихту заважаємо зі звичайним масляним кремом (250г слив. Масла збити з 1/2 - 2/3 банкою згущеного молока), додаємо те, що любимо із сухофруктів і горіхів. Мені дуже сподобався такий варіант: волоські горіхи + трохи дуже м'якого і недимні чорносливу + "тропічний коктейль" (Це сухофрукти з ананаса, гуави, маракуї і чогось там ще ..) Так, всі складові нарізаємо на шматочки.
Дно і боки шкатулки я змастила тонким шаром крему (його треба заздалегідь відкласти). Думаю, можна і кисленьким джемом. Отриману масу викласти в шкатулку, накрити кришкою. Верх і боки змастити кремом, інакше підсохнуть.
За рахунок прикраси крему має бути більше. Доведеться збільшувати пропорції. Напевно, грам 300 масла на банку згущеного молока.
Звичайно, торт повинен трохи постояти, щоб просочитися.