Funcheza2

Фото - Фото - Funcheza2

Як готувати

"Смажена локшина з овочами".

Обрізаєте м'ясо, маленькими шматочками, з одного курячого стегенця та замочуєте їх в маринаді (соєвий соус, часник, чорний мелений перець трохи і солі), нехай настоюється.

Відварюєте крохмальну рисову локшину хвилини 2-3 в киплячій воді і перекидає на друшляк, нехай стікає спокійно, а ми займемося подальшим приготуванням.

Ріжемо маленький кабачок півкільцями, моркву середню, можна маленьку кільцями або півкільцями, солодкий перчик шматочками (квадратиками), можна трохи додати баклажанів, порізаних маленькими смужками, було б непогано додати ще трохи сої пророщеної, коротше кажучи, набір з овочів може бути будь-який, але я віддаю перевагу все-таки кабачок молодий, морква, перець, огірок і стрілки чеснока.Весь цей наборчик кидаємо на сковорідку і обсмажуємо на раст.масле хвилини, напевно, 2-3 і додаємо курку. Нехай всі смажиться ще хвилин 5-10. До речі, курку можна покласти і до овочів, прожарити, а потім вже сипати овочі (це хто любить овочі трохи недосмажені, як в китайській кухні) .Мені до речі останній варіант з недосмажені овочами більше нравітся.Ну я захопилася овочами, а тим часом треба порізати локшину по 5 см ножем або ножицями, кому як удобно.Порезалі? Додаємо в наші овочі, зовсім трохи солимо і поливаємо соєвим соусом (можна маринадом) по вкусу.І наостанок я додаю корейську пасту, називається Самдян. Якщо у вас її немає, можна додати японський соус Тонкацу, якщо раптом і його немає, спробуйте додати майонез. Додайте води десь півсклянки, можна трохи менше, щоб і суміш не пригорає і було як в соусі.

Гасіть хвилини 2, постійно помішуючи. Пробуємо на сіль, якщо не вистачає, добаляет сіль або соєвий соус.

Я готую з корейською пастою, у мене виходить трохи гоструватий. Зовсім забула написати скільки пасти. Я кладу дві столові ложки з гіркою. Соусу Тонкацу на це блюдо треба, я думаю, з півсклянки.

Смачного!

P.S. Повторюся, але все ж ... Овочі можна будь-які і в будь-якій кількості, аби локшини і овочевий заправки було приблизно 50 на 50.

Тому же принципом я готую тушкований кальмар з овочами, додаю його в самому кінці, ну і, ясна річ, не кладу м'ясо, тобто овочі, кальмар і паста.