Печиво з білка
Як готувати
Печенюшками ІЗ БЕЛКА4 білка
300 гр мигдалю (очищеного)
180 гр цукру
пакетик ваніліну
трохи олії, сіль, кориця
дрібно рубаємо мигдаль. Білки збиваємо в дуже міцну піну з дрібкою солі. Під кінець додаємо цукор, продовжуючи взюівать. Акуратно додаємо мигдаль, корицю і ванілін. Тепер стаівм все це справа на дуже повільний вогонь і, помішуючи, проварюємо хвилинок 15 .... (едінствненая заморочка .... але я хвилин 10 варила, що не більше, порсто маса повинна трохи "уваритися", Менш рідкої стати.)
Змащуємо деко олією (я чесно сказати, просто застелила пекарської папером). Викладаємо маленькі "купки" (Досить далеко одна від одної) і печемо хвилин 30 при 180 град. Печенюшки повинні бути залотісто-коричнювата.
Дуже смачні, хрусткі штучки
Я мигдаль майже ніколи не використовую, а більше якось волоські горіхи і навіть арахіс. Все одно виходить дуже смачно. Та й 300 г горіхів далеко не завжди кладу, частіше виходить грам 150-200. Але все одно виходить смакота, і білків як не було
Я подібні теж роблю, але не уварюється суміш, а відразу печу, але горіхів
в цьому випадку беру не менше, аніж в рецепті.
Теж дуже непогано виходить
"СТУДЕНТСЬКІ тістечка" (Білок)
білки збиваються з цукром і ваніліном, змішуються з парою ложок борошна і меленими горіхами. Столовою ложкою на деко викладаються "лепешечки" і печуться хвилин 15 на 200С.
Печива Амаретто
3 білка
250 г цукру
180 г мигдалю
30 г гіркого мигдалю (я брала 210 г звичайного мигдалю і кілька крапель есенції гіркого мигдалю)
Мигдаль очистити від темної шкірки і змолоти дуже дрібно (можна взяти відразу мелений мигдаль). Білки збити з трохи солі в міцну піну, потихеньку додати цукор і продовжити збивати. Додати мелений мигдаль і ретельно вимішати. На деко, викладений папером або змащений жиром викладати маленькі купки чайною ложечкою (десь 1/2 ч.л. на одну печеньку). Випікати близько 20 хв.
Котячі язички (LINGUE DEL GATTO) (Gulia)
260 г борошна
160 г сл.масла
3 білка
пакетик ваніліну
150 г цукрової пудри
розм'якшити 150 г масла і збивати його дерев'яною ложкою до однорідної маси. Додати 100 г цукрової пудри, 250 г борошна, ванілін, розмішати як слід. Білки збити в міцну піну, обережно додати в тісто. Деко змастити маслом і посипати борошном. За допомогою кондитерського мішка і плоскою насадки видавити смужки довжиною 10 см на відстані один від одного. Випікати 3 хвилини при 250 *, щоб у печеньіце подрумянились краю. Охолодити, зняти з дека лопаткою і посипати цукровою пудрою. Зберігати в щільно закривається жерстяної коробці.
Печіннячка дуже гарні до ніжного сабайон або до чаю.