Грудки по-київськи та інші начинки
Як готувати
в курячих грудках робиться надріз / кишеньку (ніжно і акуратно, потрібний ніж хороший, по можливості тоненький). У кишеню заталкивается суміш з масла вершкового, сиру тертого (Чеддер добре йде), часнику давленного, трав різаних, різних. Все в пропорціях приємних споживачеві.Карман можна потім закріпити зубочисткою. Груди обваляти в яйці і сухарях (я часто замість сухарів беру кукурудзяних пластівці (таких солодких) і безжально калічу).
Все в духовку, години на підлогу.
Ми курячу груди фаршируємо шинкою з сиром (Гордон-Блю), маку в яйце, паніруємо в сухарях і смажимо.
А котлети з фаршу фаршируємо, знову ж таки, печерицями (дрібно).
А котлету свинячу на кісточці теж намагаємося фарширувати (якщо м'ясник правильно кишеньку зробить) теж грибами, обсмаженими з цибулькою
у нас прямо вже колекція зібралася чим можна начиняти:
Розмоченою курагою зі смаженою цибулею (шалено смачно, особливо якщо не котлети, а тонкі скибочки курячої або індичої грудинки),
Смаженими грибами і смаженою цибулею (мій чоловік пищить, коли я їх роблю),
Тертими на тертці вареними яйцями і крибнимі паличками (це тільки для мене, так як чоловіка моя рибу не їсть, а так - дуже оригінально і ніжно),
маленькими сухариками, які в салат кидають (виходить шалено смачно, для гостей, тільки потрібно тоооненькій шар фаршу делатЬ.чтоби сухарики НЕ розмокнули і котлети встигли прожаритися),
яблуками (так-так! Між іншим дуже смачно виходить, соковито і незвично, тільки фарш роблю посуше),
шинкою або смаженою копченим салом,
сиром (якщо фарш посуше зробити - нічого не витече - гарантую),
чорносливом,
маслом (а ля котлети по-київськи),
зеленню (чоловікові не фонтан, а мені смачно).
Ще одна фаршіровачка:
пір'я зеленої цибулі порізати, додати 1 сире яйце, сіль, перець.
цибулю з яйцем обсмажуються, а потім можна начиняти-знову ж вмочити в яйце і в сухарі і смажити на сковороді.
І ще начинки для курячого філе - вишня у власному соку (віджата). Або - скибочки айви, запечені в духовці до напівготовності.