Марципан від Маріанни

Фото - Фото - Марципан від Маріанни

Як готувати

Я готую за всім відомою рецептом:

100 г несмажених, очищених і дрібно змелених мигдальних горіхів, 100 г цукрової пудри, 1 яєчний білок і щіпка солі.

Насамперед треба дрібно-дрібно змолоти марципан. У мене відмінний процесор, який справляється з цим на раз. Потім перемішати його з цукровою пудрою. Так, коли будеш молоти горіхи, додай до них трохи (столову ложку) цукру або цукрової пудри. тоді крупинки змолотих оерхов не так злипнуться, буде легше перемішувати.

Перемішала горіхи з пудрою і сіллю, і вливай білок. Далі розтирай ложкою (краще дерев'яною, а ще краще - дерев'яною лопаткою), поки не отримаєш однорідну пасту.

Якщо будеш робити подвійну-потрійну порцію, то білки додавай по одному, добре розтираю, потім поклажі наступний.

Якщо хочеш підфарбувати марципан, то найкраще використовувати сухий барвник і додавати його до введення білків, так колір вийде рівномірніше. Хоча, якщо будеш ділити на невеликі порції, то можна забарвити вже готовий марципан, але з барвником треба не перестаратися. Підсипала трішки, вимісити, дивись на колір - може, більше й не знадобиться.

Деякі додають в марципан столову ложку лікеру або вишневої горілки, я обходжуся без них, тому що зазвичай ліплю з марципану всякі фігурки (крокозябли, в основному, але от не так давно освоїла троянди). Ну а якщо марципан використовувати замість начинки або розгортати для покриття торта, то тут вже спиртне не завадить.

Розгортати його треба, як м'яке ліпковатим тісто, тільки замість борошна взяти цукрову пудру.

Зберігати спокійно можна в морозилці, головне, щоб марципан був добре упакований і ізольований від навколишнього повітря.

Заморожений марципан розморожувати можна, як завгодно, якщо будеш класти його в начинку. Якщо будеш ліпити фігурки, то потримай хвилини 3 при кімнатній температурі, потім починай ліпити - тепло рук розм'якшить його, а сам марципан не стане дуже м'яким, для розкачування марципан краще розморожувати на нижній полиці холодильника, приблизно близько півгодини.