Індичка в мішку
Знадобиться
Одна індичка від 5 до 10 кг, Сіль, перець, паприка, можна аджику, 1 середня цибулина, 1 стебло селери, 1 морквина, 6 ст. ложок вершкового масла, 1 склянка бульйону.Як готувати
Нагріти духовку до 375 гр. Фаренгейта (190 гр. Цельсія).Попередньо довести індичку до кімнатної температури (вийняти з холодильника за 1-2 години, якщо індичка немороженого. Якщо заморожена, то її потрібно попередньо розморозити в холодильнику. Рекомендую, якщо є можливість, використовувати немороженого індичку).
Вимити індичку і добре висушити.
Натерти зсередини і зовні сіллю, перцем, паприкою і аджикою (аджика - моє додавання). Вкласти всередину порізані на дуже великі шматки цибулю, моркву і селеру. Зв'язати ноги, а крила подпихнуть під тушку. Я зазвичай від крил залишаю один суглоб, а інше відрізаю і разом з шийкою і потрошками використовую для традиційного (у нашій сім'ї) індичого супу, який ми їмо на другий день Thanksgiving.
Змастити індичку зовні 4 ст. ложками розм'якшеного сл. масла. Взяти великий мішок з грубої коричневої папери (стандартний brown grocery shopping bag) і добре промазати його зсередини рештою двома ложками олії. Власне, в цьому мішку і полягає весь секрет приготування.
Покласти мішок на деко і запхнути туди індичку черевцем догори. Залити їй в дупу склянку бульйону і щільно закрити мішок (я користуюся паперовими скріпками). Поставити в духовку і забути на 2,5 години (додати півгодини для бодьше індички).
Дістати індичку і дати їй постояти 30 хвилин. Виходить виключно ніжна і соковита птах без всяких полівок кожні 10 хвилин. Овочі з черева вийняти. Можна їх з'їсти, а можна і викінуть- вони свою функцію виконали.