Кура на пляшці

Фото - Фото - кура на пляшці

Як готувати

У мене ьутилка не стирчить з курки. Насадіваю так, щоб влазила в духовку + щоб лари НЕ Касл води (я в сковорідку, в яку ставлю курки, наливаю завжди водички)

Шпиг курку часником, обмазую тільки сіллю і перцем (як правило сумішшю червоного і чорного. Оскільки шкіра і підшкірний шар у курки досить жирні, цього жиру вистачає, щоб курочка не підгоріла, а стала дуже рум'яної з хрусткою корочкой.У мене в середньому вона запікається годину. Перевіряю, тикаючи її ножем. Якщо тече прозорий сік - готова.

Я б поставила спочатку на отлько знизу, потім під кінець на зверху + термообдув, щоб як слід зарум'янилася.

У ьутилку наливаю або пиво, або воду.

Ти знаєш, веди себе з нею якомога простіше :) Це обно з найбільш непрізотлівих і простих страв:-)

Курку - краще Корніша (маленька така), але можна і звичайну - обмити і вийняти Потрахов. Взяти чисту пляшку з-під пива (у кого що знайдеться:-)), якщо курка велика - можна з-під молока.

Заповнити потилку на третину водою (можна навпіл з пивом вином), додати головку Честноков. Курку обтерти сіллю, перцем, можна трохи червоним гострим перцем - кому що подобатися, всередині курку посолити-поперчити. Посадити на пляшку. Нашпигувати або обтерти Честноков.

Пляшку поставити на деко або що-нить ще щоб сік не стікав в духовку. Поставити в духовку на 45хв-1год 15 хв (залежно від розміру курки). Ні поливати, ні крутити курку при нормальній духовці не обов'язково. Нехай стоїть поки шкірка не почне красивою і рум'яної.