Перемячі

Фото - Фото - перемячі

Як готувати

По-перше, нам знадобитися кисле, дріжджове тісто (ось моя мама, наприклад, його сама лінувалася робити і посилала мене в кулінарію - кисле тісто там було дуже навіть непоганим).

До речі таке тісто прекрасно зберігається під морозилкою - можна, приміром, наготувати різних начинок, які добре зберігаються, купити цього тесту і покласти все в холодильник. А ввечері, прийшовши з роботи (або зустрівши прийшов з роботи чоловіка -)) за 5 хвилин зліпити штучок п'ять-шість пиріжків і в наступні 5 хвилин в олії їх запекти. І з пилу, з жару їх на стіл!

Кхм-кхм, щось мене понесло в бік від теми, ви мене зупиняйте, обсмикуйте - не соромтеся!

На чому я зупинився? А, згадав - на пірямячах!

Отже, приготуємо фарш із суміші жирної яловичини і баранини. Додамо у фарш БАГАТО цибулі, чорного перцю, гарненько посолимо. Додамо водичку або бульйон в фарш, щоб той був ДУЖЕ соковитим.

НІ, не можу втриматися - знову зроблю ліричний відступ: А чи знаєте ви, що пельмені будуть НАБАГАТО смачніше, якщо у фарш при приготуванні додавати колотий лід, а не водичку? - Тоді пельмені і замерзнуть швидше і сік з них не потече при заморожуванні, і коли варити їх будете - порадієте!

Ось.

Вибачте.

Продовжую.

Тепер почнемо розжарювати масло у великій утятніце. До речі ось тут мама хитрувала - ставила утятніцу на плиту так, що вогонь горів тільки під одним кінцем качатниці. Ось і ми так вчинимо! Навіщо? - Зараз побачите!

Ліпимо пірямячікі: - відрізаємо шматок тіста, розминаємо руками в корж товщиною близько 5-8 мм і діаметром сантиметрів 12-14, викладаємо в середину столову ложку фаршу, збираємо коржик в "кульок", Злегка обімніть руками надаючи форму (отвір 5-7мм в угорі залишаємо обов'язково !!!)

А ось тепер секрети:

Викладаємо пірямячі в розпечене масло спочатку отвором вниз - хвилинки на 2-3 (як тільки тісто зарум'яниться) потім тут же перевертаємо отвором вгору і коли НИЖНЯ сторона тільки начінет змінювати колір, зрушимо цей пірямячік на "холодний" кінець качатниці, а на гарячий викладемо наступний. Пірямячік "доходить" до готовності на менш гарячою стороні, при цьому сік почне активно булькати з отвору. Навколо плити вже до цього часу напевно збереться все Ваше сімейство. Зверніть увагу, як вони будуть хапати гарячі, ароматні, соковиті пірямячі і зі сльозами на очах (гаряче тому що) тріскати їх так, що вуха заворушаться!