Підливи до котлет
Як готувати
Зазвичай ми з мамою робимо 2 види соусів-підлив до котлет (у них же і тушкуємо)Точні порції, на жаль, вказати не можу - ніколи не вимірювала власні сковорідки, на які і розраховані всі пропорції.
1. Молочно-зметана
Цибулька пересмажуємо на маслечко, додаємо борошна, обсмажуємо до легкого золотистого кольору, додаємо жир, в якому смажилися котлети, потім розводимо це гарячою водою (можна розчинити там ще й бульйонний кубик), прогріваємо, додаємо сметану, кефір, сколотини, загалом, все , що є під рукою. Солимо, перчимо, додаємо спеції доводимо на маленькому вогні до кипіння, даємо побурліть хвилинки 3б і заливаємо котлети. Тушкуємо.
2. Сільський (як називає його моя мама)
Цибулька пересмажуємо, додаємо граммулечку борошна і жир, в якому смажилися котлети, розводимо бульйоном або водою, додаємо кілька сухариків чорного хліба (можна просто просмажити на сковорідці).
Сіль, спеції, доводимо до кипіння, заливаємо, тушкуємо.
А якщо немає бажання гасити котлети, то підійде будь подлівочка або соус. Наприклад, грибний. Все як у першому варіанті, тільки не такий густий і додати свіжих або розмочених сухих грибів і залишити на маленькому вогнику вирувати довше.
Ще одне до речі ...
про котлетки, точніше про булці, точніше про те, в чому її краще замочувати.
Моя мама настійно рекомендує в молоці або вершках - котлетки-фрикадельки тоді виходять як би щільніше і не розвалюються на сковорідці при смаженні і в каструлі при гасінні