Шашлик осінній

Фото - Фото - шашлик осінній

Як готувати

Шашлик - страва всіх часів і народів. Існує думка, що воно родом з Кавказу. Однак це неправильно. Запікання м'яса на вугіллі (не жарко!) Ви можете зустріти і в горах Швейцарії, і в Грузії, і в Німеччині, і в степах України. Як невірно і те, що кращий шашлик готується з баранини. Згідно мого досвіду, найкращий шашлик - зі свинячого ошийка, де шари м'яса перемежовуються з шарами свинячого сальця. Зрозуміло, що варіантів рецептури м'яса величезна кількість, проте в основі цієї страви лежить насамперед смак м'яса, запеченого на вугіллі. Все інше - суєта.

Пропонований рецепт я використовую, як правило, в кінці осені, нанизуючи на шампури співмірні шматках м'яса шматки останніх свіжих кабачків і баклажанів. Виходить, начебто, непогано. Необхідно відзначити, що кращі вугілля для шашлику готуються з виноградної лози, вони довше інших вугілля тримають температуру і надають м'ясу особливий запах. Отже:

Продукти:

1 кг. свинячого ошийка

1 середніх розмірів кабачок

1 середніх розмірів баклажан

3 хороших цибулини

1.5 склянки червоного сухого вина

1 пучок киндзи

сіль, перець, хмелі-сунелі, лавровий лист - за смаком

Ошийок ріжеться на бажаних розмірів шматки, на таких же розмірів шматки ріжуться овочі, цибулю нарізається товстими кільцями, киндза подрібнюється. Всі солиться, перчить, додається лавровий лист, хмелі-сунелі (якщо немає - можна додати меленого коріандру), ретельно перемішується і заливається сухим вином на 1.5 години. Потрібно відзначити, що протягом цих півтора годин м'ясо необхідно перемішати кілька разів.

Коли м'ясо та овочі просочаться вином, нанизуємо їх на шампури, чергуючи шматки м'яса кабачками, баклажанами і кільцями цибулі, і запікаємо на вугіллі, не допускаючи виникнення відкритого полум'я, періодично поливаючи маринадом.

Подаємо з сухим червоним вином.