Бинт а сах - коржик з медом (karry)
Знадобиться
500 г борошна, 100 г вершкового масла, 5 невеликих яєць, 1 ч.л. солі, рослинна олія, вода 200-250 мл меду.Як готувати
Ось вона, моя улюблена коржик з медом. Я навіть як то її робила. З незвички нелегко. Але я віделала як її місцеві жінки роблять -Швидко і вправно, і найчастіше не одну-дві, а кілька. Печуть в круглих формах діаметр яких 30-60 см. Важливо мати верхній обігрів в духовці. Ця страва, найчастіше, подають на свята.До борошна додати сіль, розтоплене вершкове масло, перемішати. Додати яйця і замішувати, додаючи трохи води. Місити до тих пір, поки тісто не стане еластичним і буде відставати від рук. Розділити тісто на 12 колобків і відкласти, змастивши олією.
Тепер робота з колобками. Кожен колобок треба тонко розкачати в круглий пласт., Згорнути кожен в 3 рази-так, щоб вийшла смужка, смужечку згорнути ще 3 рази - вийде квадратик. Відкласти. Коли всі колобки стануть квадратиками йдемо далі. Тепер кожен квадратик розкачати в тонкий пласт. Поверхня змастити чайною ложечкою борошна і 1 ч.л. рослинного масла, змастити і медом. Таким чином укласти 4 пласта один на одного. Виходить коржик з 4х шарів. Цю ось коржик обережно розгортаємо ще раз і викладаємо у змащену олією форму.Так само вчинити і з іншими квадратиками. Ще 2 коржі, скачані з 4х укладаємо зверху, розтягуючи краї руками Верхній шар змащуємо медом. Печеться в негарячій духовці. Час не можу точне сказати. Вогонь повинен бути як знизу, під формою, так і зверху. Їдять її руками, відриваючи (в гостях) або нарізавши на сегменти (в ресторані), рясно полив медом.