Бесквітний торт
Як готувати
1) 6 жовтків + 2ст.л.раст масла + 2 ст.л.сока лимона + щіпка солі + ванілін, все збити міксером.2) 6 білків (важливо, що б жовток туди не потрапив, а то не зіб'ється) + щіпка солі збити і поступово додати склянку цукру, до міцної піни.
3) Тут дуже важливо!: Вливати цівкою жовтки на піну і дуууже акуратно обгортають рухами втручається жовтки, піна должа залишитися міцною з жовтим відтінком.
4) Склянка борошна + ч.ложка пекарського порошку, висипаєте в сито над білками і просеевается третину в піну, точно так само обгортають рухами лопаткою втручатися борошно, поступово додаючи решту муки.
3) змащувати (краще заздалегідь, що б піна не опустилася) або круглу форму ок.30 см.діаметром з високими бортами (!) Або квадратну ок.30 на 30 см. (Не набагато більше, а то плоским полчітся), маргарином і посипану борошном або викласти пергаментом і теж злегка змастити (я віддаю перевагу пергамент, легше вийняти, ну і форму із знімними бортами) .Виложіть масу, пекти 45 хвилин на високий жар (200 град.). Все залежить від печі, як тільки видно, що маса піднялася в 2 рази і з'явилася золотава скоринка, тоді можна злегка прибрати жар (може і не знадобиться, якщо корочка не горить), ну а готовність перевірити ножем через півгодини, не пересушити!
У вас вийде дуже повітряний, ніжний і високий бісквіт.У мене все це займає 15 хвилин + час випечкі.Теперь робите все теж саме, тільки замість борошна кладете суміш: півсклянки борошна + півсклянки какао + ч.л.пекарского порошка.Теперь у вас є шоколадний бісквіт.
За день до готування бісквітів:
1) 35% вершки, 250 грам, в каструльку на повільний вогонь + 100-150 грам гіркого шоколаду, поламати шматочками, додати ванілін, ром або бренді або коньяк або шеррі, заважати до розчинення шоколаду, охолоне і в холодильник.
2) На наступний день збиваєте, получется шоколадний крем.
3) Ще 250 грам вершків + ванілін + цукор за смаком (2 ст.л) + дві щіпки кориці, збити.
4) Розділити бісквіти ниткою на дві частини і поперемінно клась білий і чорний бісквіт з білим і чорним кремамі.Коржі потрібно скропити сумішшю з водички + трохи цукру + всяку смакоту типу бренді, коньяку (шеррі, шоколадного лікеру, ром) тільки трохи, а то гості сп'яніють і дітям не понравітся.Сбризгівать перед тим як крем класти, тільки один-два вищеназваних інгрідієнта, а не всеОставляете на покриття, я залишаю шоколадний крем і білий на прикрасу, написи і т.д.Такой торт на багато народу, для дому роблю есессно половину, для білого бісквіта шоколадний крем, для шоколадного бісквіта білий крем.Попробуйте спочатку так.
Березня, написати рецепт макового бісвіта? Є ще мус-торт з вареного згущеного молока, але це якщо каллорий НЕ боітесь.Еще можу запропонувати шоколадний, туди потрібен инстант пудинг-ваніль, в сухому вигляді, є у вас таке? Торт обалденно вкусний.І ще рулет зі збитими вершками.