Грибні супи
Як готувати
Сенс у замочуванні в гарячій воді все ж є. Поки вона охолоне, вони встигають здорово набрякнути, а вже потім у холодній доходять. Це якимось хитрим орбразом дає грибам початковий поштовх при замочуванні. У холодній вони так м'яко НЕ розмокають і залишаються твердоват всередині. Я, коли зовсім немає часу, замочую в гарячій воді всього на півгодинки і вже можна з них готувати. Але довше замочувати все ж краще.Коріння я не обсмажую. Я взагалі морквину обсмажую тільки в борщ і щі. На мій смак в інших супах вона не обсмажена смачніше.
Про будь-яку крупу, чесно, не знаю. Рецепт чесно зідраний у батька, а йде ще від бабусі (далі простежити не можу). В оригіналі була перловка, яку у нас в родині здорово не люблять. Рис це вже моє додаток, т. К. Крупа там все ж "проситься", А крім рису мені нічого нейтрального в голову не прийшло.
Тепер про цибулю. В грибному супі він НЕОБХІДНИЙ. Щоб ввести дружина-луконенавістіка в оману, можу порекомендувати два варіанта- використовувати цибулю-порей, який все ж дуже здорово відрізняється за смаком від звичайного лука або ж спочатку обсмажити в олії цибулю, вийняти його, і в "цибульному" олії підсмажити гриби. Лук ж подрібнити у блендері і додати в суп. У такому випадку смак буде правильний, а лук..а де, власне лук? і взагалі, про яке цибулі йдеться?
Під завісу історія на ту ж тему, яку розповів учора у нас за обідом наш друг Володя. Його тесть терпіти не міг часник і якщо раптом йому в тарілку попадався хоч найменший шматочок часнику, то він все блюдо викидав з тарілки в унітаз і мив тарілку, аби навіть запаху не залишалося. АЛЕ! Якщо часник в той блюдо, куди його за рецептурою полашалось класти не клали, лаявся, що страва сьогодні якесь недороблене * чогось у ньому не вистачає). Так от його дружина клала часник в блюдо цілком, а потім витягувала і зміліла його так, щоб по шматочках нічого не можна було б упізнати. І всі були щасливі.
Багато печериць злегка підсмажити з ріпчастою цибулею. Лука мало кладу. Покласти це в фудпроцессор (можна і не класти) і на пульсуючий режим. Масу викласти в каструльку (маленьку, на один день, на другий не так смачно) і покласти туди плавлений сир - чимало. Тобто він це любить з сухариками, але якщо їх немає, то і без нічого. А в Москві я робила його з гнойовик (ой, капрінусамі), це самі смачні гриби для нього. Вони, щоправда, дуже ароматні, смачні і дуже красиві в готуванні. Збирати, звичайно, треба тільки білі і не є з алкоголем. З них антабус можна робити. Хоча, це черговий міф, напевно. Але спростувати його не наважилася. А картопля смажена з ними ... Але це вже інша опера.
Я собі такий суп насоображала:-))
Заздалегідь ріжу гриби. Багато. Кілька штук дрібно, решта середніми кубиками.
Ріжу цибулю-1 середню цибулину а 400-500 гр печериць дрібними кубиками. Обсмажую його в каструльці, коли він почне золотитися і стане прозорим кладу борошно і ще обсмажую. Додаю водички і заважаю - маса повинна загустіть гарненько, додаю дрібно порізані печериці, сіль, перець і іноді мускат. Варю хвилин 5, щоб гриби віддали сік і в каструльці вийшов грибний бульйон. Потім додаю основну масу грибів, гарненько заважаю цю густу кашку з заварного бульйону і маси печериць. І варю 2 Мінти, щоб гриби залишалися трохи недовареними (Не розкислих), а приємно жестковатимі і соковитими.
Готується все дуже швидко, головне порізати і підготувати все необхідне.
Такий супчик можна використовувати як чудову підливу з грибами для рису, можна ще й кріп додати. Шикарне вегетаріанське блюдо виходить.
На любителя - можна замість солі додати вегету.
Або при обсмажуванні лука додати часник (ще один смак, тоді ІМХО мускатний горіх не потрібний)
При зберіганні в холодильнику свої скусовие властивості не змінює.