Неправильні пельмені

Фото - Фото - неправильні пельмені

Як готувати

Знаю - це неправильні пельмені, але вони дуже смачні і прості. Хочеться поділиться. Рецепт винайшов мій тато, який страшно хотів навчиться готувати російські пельмені. В результаті численних експериментів справжні російські пельмені так і не вийшли, зате намалювався власний рецепт, який я тепер називаю як "мої пельмені" і дуже часто готую цю страву, не хвилюючись, що пельмені вийдуть, як кажуть у Москві - "магазинні".

Тісто:

ок 400 р пшеничного борошна

120 мл. води

1 ст.л. солі

1 велике яйце

У борошні зробити дірку посередині, туди вилити воду кімнатної температури (не гарячу), яйце змішати сіллю і відправити слідом за водою. Спочатку все перемішати виделкою, потім вже вимішувати рукою, якщо тісто дуже липне до посуду і рук додати трохи борошна, але тільки трохи! Якщо дуже сухе намочити руки - додати водички. Тісто повинно мати консистенцію б / у жуйки. Скачати кулю, покласти в герметичний пластиковий контейнер або загорнути в плівку і поставити в холодильник.

У цей час робимо фарш:

ок 300 г м'яса (свинина або телятина - буде супер)

1 велика цибулина

1 великий зубчик часнику

універсальна приправа з сіллю типу Делікат

М'ясо, природно пропускаємо через м'ясорубку разом з часником і цибулею, в отриманий фарш додаємо приправу, я роблю на око - при використанні Делікат у фарші повинні проглядатися складові цієї спеції, але колір фаршу не повинен сильно пожовтіти, інакше буде дуже солоно. Загалом прправу треба використовувати так как-будто це звичайна сіль.

Дістаємо тісто, розгортаємо тонко, тісто дуже тягнеться і зручно в ліпленні. Ліпимо пельмені і викладаємо на підносик або дошку, перекладаємо фольгою посипавши борошном, кладемо зверху ще шар пельменів і т.д. Всю цю конструкцію ставимо в морозилку. Коли пельмені заморозяться можна варити і розібравши конструкцію скласти їх в пакет для заморозки продуктів - вони вже не злипнуться. При варінні воду не солимо!

Дуже смачні самі по-собі з вершковим маслом, можна зі сметаною, але смак вже буде не той.

Роблю періодично, вірніше в морозилці завжди лежить порція пельменів, як з'їдається, відразу ліплю наступну. Щодо особливих хитрощів навіть не знаю, всякий раз виходять по-різному. Тут, як і в пельменях, все від фаршу залежить, це на мій смак. Фарш завжди роблю змішаний, свинина з яловичиною, якось додавала індюшачий фарш, мені сподобалося, було дуже ніжно. Краще, звичайно, самим фарш крутити з м'яса, але я часто купую магазинний, баночку свинячого, баночку яловичого, але обов'язково будинку перекручую, іноді й на два рази. Під час перекручування додаю цибулю, пару зубчиків часнику, стебло селери, ну сіль, перець. Останнім часом стала підсипати Сумак небагато. Потім фарш трохи вибиваю і завжди підливаю водички, він все одно, після того, як маленько постоїть, згущається. Щодо тісто нічого підказати не можу, завжди роблю на око. Останній раз ліпила кольорові пельмені, на смаку не відбивається, це так, для різноманітності. І помітила, до речі, що коли зварю суміш кольорових, то чоловік завжди в першу чергу виколупує зелені та жовті, а потім вже все решта під'їдають :) Але кольорові робити утомливо, тому доводилося тісто три рази замішувати, тому краще робити в два прийоми: перший день тісто, а ліплення на другий день. Ну це вже вишукування, спочатку треба навчитися прості ліпити :)

Що стосується ліплення самих пельменів, то я користуюся досить нераціональним методом, тому йде багато часу на ліплення. Але для мене тут важливий розмір і вигляд самих пельменів, мені подобаються дуже маленькі і щоб були всі одного розміру. Ось такі у мене таргани :) Тому тісто поділяю на порції, тонко розкочують кожну порцію качалкою, потім вирізаю формочкой гуртки, залишки під плівку, потім знову все повторюю. Нудно і довго, а що робити :)

Ми всі по-різному любимо пельмені - зі сметаною і чорним перцем, з вершковим маслом, лимонним соком і знову ж таки з перцем, з кетчупом. А ще обов'язково трохи бульйону і тоді все це перемішується в такий вкуснючая соус, ммммм.

А ще смачно - бульйон з пельменями - і багато-багато зелені кінзи. Це від свекрухи.

Ми теж дуже любимо пельмені, в моїй родині (у батьків) це фірмова заморочка. Ліпимо так само, розгортаємо пласт і вирізаємо кружечки, іншого не визнаємо :) Їмо хто з чим любить. ЗдОрово з усякими домашніми овочевими заготовками, типу овочевої ікри (тільки не такий, як магазинна розмазня). А ще робимо суміш з кетчупу, майонезу або сметани і гірчиці в розеточки, туди маку пельмені. А ми з чоловіком пристрастилися лопати пельмені з соєвим соусом, подобається. А ось просто зі сметаною чомусь у нас ніхто не їсть, поострее, напевно, любимо