Оцет і помідори з моцарелою

Фото - Фото - оцет і помідори з моцарелою

Як готувати

Мої оцти, насправді, просто настоянки на покупному оцті. Дві найбільш вдалих: журавлинна і з селерою.

Беру прозору пляшку 0,75 л. Прозору, щоб видно було, що всередині. Засинаю журавлини від 1/2 до 3/4 пляшки, скільки на даний момент не шкода. Сиплю приблизно 1 чайну ложку цукру, трохи солі (може 1/4 л., Звичка солити, можна без солі), потім ріжу уздовж 2 зубчики часнику (більше ненадо), ставлю в шафу на кухні і забуваю. Я відразу багато роблю. На Новий рік симпатичний сувенір, і мені на рік вистачає. Готовий, коли стане червоним. Журавлину ніколи навіть не пробувала, але народ розповідав, що в салати клали і одна дама так їла.

З селерою теж смачно. Набиваю селерові стебла, нарізані уздовж в пляшку, туди багато часнику. Можна кілька смужок червоного солодкого перцю, більше для краси (з перцем краще свій оцет зробити), знову сіль, цукор. А потім починаю сипати прянности. Я люблю кмин, запашний перець і насіння гірчиці (останнє на смак не відчуваю, пояснити мою до них любов не можу), насіння які-небудь можна покласти. Сухі трави не пробувала, це не моє. Через пару тижнів можна поливати салати Ось такий наприклад.

Помідори з моцарелою.

Якщо помідори не заливати оцтом, а ніжно побризкати з пульверизатора, який я купила спеціально для Надіних крістмасових кексів (поливати з ложечки замучишся, а напекти я їх збираюся на весь божий світ цього року :), і оцет мій домашній на журавлині, виходить краще , ніж без. У всякому разі, з нашими магазинними парниковими точно краще. Це не тільки мій смак, всім так більше подобається, хто пробував. З бальзамічним не солодко оцтом теж не погано, але сильніше. Головне не по моцареллі бризкати. Маслом я теж помідори поливаю. На сир тільки травичка йде і горіхи кедрові, не багато, у них смак сильний. І сиру, скільки не шкода. Але це вже інше салат, бо там ще авокадо присутній на помідорах. Я після рецепта АллиГ дуже полюбила помідори з авокадо. А можна використовувати як маленький подарунок.