Фарш

Фото - Фото - фарш

Як готувати

Треба сказати, що свинячий фарш я купую охочіше, мені завжди здається, що яловичий зроблений з морозива м'яса тому такий сухий.

Якщо ви їсте свинину, змішайте фарш навпіл. У мене дуже зручна м'ясорубка, тому я купую м'ясо шматком (за рідкісним винятком) - саме пісне яловичину і свинину. Не полишаю ні жірінкі. Фарш виходить виключно ніжний. Якщо я роблю сама, він зовсім іншого смаку.

До речі, з фаршу, який ви купуєте, соковито виходить бутерброд: дрібно нарізати цибулю, змішати з фаршем, намазати на щільний хліб, поставити в духовку, напевно, через 10 хв подивитися з лучиною, якщо сік прозорий, швидко намазати верх кетчупом і покласти зверху шматочок сиру і знову в духовку поки сир не зарум'яниться. На все йде хвилин 25-30 (включаючи нарізку лука). Так, мажу фаршем щедро, як 2/3 товщини хліба. До цього готую салат, і крім сніданку годиться на будь-який час дня. Діти мої завжди любили ці бутерброди.

Котлетні тонкощі

- на сковороді добре розігріваємо олію, кількість масла залежить від жирності фаршу.

- що дає вологу, це в першу чергу фарш. Покупної буває зовсім водянистий і не клейкий - з нього краще відразу макарони по-флотськи або запіканку зробити. 100% успіх, якщо прокрутити самої З не мороженого м'яса.

- хліб треба добре віджати, останнім часом я кладу не хліб, а 1 середню картоплю на 500 гр фаршa, натерту на самій дрібній тертці і середню цибулину. 4. Яйце не кладу, там і так білка вистачає.

А взагалі, все це нісенітниця, якщо вам подобається смак ваших котлет і не вистачає тільки скоринки, покладіть туди на 500 гр фаршу 2 ч ложки крохмалю, дайте 5-10 хв постояти і на гарячу сковороду з маслом, крохмаль все зв'яже. Я так робила, коли з м'ясом було погано, і таки клала хліб по Похлебкину і риба для фаршу була така переморожені, що окрім крохмалю її нічого не тримало.