Яйця від Наді

Фото - Фото - яйця від Наді

Як готувати

Яєчня

Не пам'ятаю, чесно кажучи звідки я це блюдо взяла, готую його вже сто років. Незважаючи на простоту, воно дуже красиво виглядет і дуже смачне.

На одній сковорідці підсмажити на оливковій олії дрібно порізану цибулю. Вірніше, не підсмажити, а як би припустити. Він повинен стати не хрустким, але не встигнути поміняти кольори. Туди ж полодов порізані кружальцями помідори, а потім четвертушками, сіль, перець (немало) і багато дрібно порізаної петрушки. Посмажити все це справа хвилин 5, не більше й зняти з вогню. Змішати яйця з невеликою кількістю молока або води, посолітьі перемішати. Перемішувати треба не дуже довго. Перевзбітий омлет чомусь погано смажиться. На іншій сковорідці розтопити трохи вершкового масла і засмажити в ньому яєчню. Я її злегка піднімають з країв і нахиляє сковородуку туди-сюди, тоді рідка частина яєчні затікає під уже підсмажити частину. Вогонь повинен бути помірним, а то, дійсно, низ підгорить, а верх все ще буде рідким. Коли яєчня вже майже дощла до кондиції, я її теж закриваю, не знімаючи з вогню хвилини на 3 кришкою, а вогонь зменшуємо до мінімуму. Потім на половину яєчні викласти помідори, а другу половину загнути нагору. Подавати відразу, обережно розрізавши її навпіл і зіпхнувши на тарілки з допомогою лопатки.

Забула сказати, що туди ще можна покласти дрібно порізаний часник. Часник потрібно обсмажити, вірніше, припустити разом з цибулею.

Яйця бенедикт

Можу сказати, як варити самі яйця. В дрібну каструлю доавіть трохи більше півлітра води. Туди ж додати столову ложку оцту і чайну ложку солі. Довести до кипіння. Розбити яйце, не пошкодивши жовтка, і обережно по одному яйцю опустити в киплячу воду. Найкраще розбити яйце спочатку в чашку і вже з неї вилити його у воду. Кип'ятити при слабкому кипінні близько 3х хвилин або поки білок не згорнеться. Жовток повинен залишитися рідкуватим. Обережно вийняти яйце ложкою з дірками, дати Отеч і укласти на тост (традиційно на маффин). Додати шматочок підсмаженої шинки або копченого лосося і залити соусом (у разі бенедикт - голландським, але можна і просто майонезом).